Näsbyjiggen 3.0, det sista finliret?

Jag snubblade in på betesgjutning så sent som april / maj 2016. Det började med bränd plastisol, bubblor, en massa svordomar och ett enkelt bete som dubbades Näsbyjiggen. 

Detta bete visade sig otroligt effektivt på de större gäddorna vid de platser jag fiskar och vissa dagar var det helt överlägset. Det var dock svårgjutet för en nybörjare som ännu inte förstått ”språket” för betesgjutning och många beten orkade inte paddla pga den korta och tjocka spolen innan paddeln. 

(Den absolut första NJ-prototypen levererade en 115cm som andra fisk vid första provfisket)

Med tiden så har betet utvecklats spontant efter eget tycke där betesfisk i området varit avgörande för utformningen. Tilläggas bör även att jag är extremt dålig på bild&form vilket sätter en del käppar i hjulen när det gäller detaljer som fjäll, gälar, fenor etc. Men skam den som ger sig.

Precis innan isen la sig fast i vikarna och spred sig utåt så hann jag med att gjuta upp NJ V2 för att testa och även denna hade sina problem men väldigt fin rullande gång som gäddorna älskade. Jag hade vid denna tid hunnit gjuta och testa flera egna beten där högre profiler med stor paddel levererat väldigt väl. 

Dessa beten lade grunden för vad som skulle komma att bli mitt vinterprojekt där mycket tid lades på att verkligen peta fram de detaljer jag älskar från alla de beten jag har knådat fram ur sculpey hitills. Det jag ville ha var fenor som sticker ut ur kroppen för att spontant skjuta betet i sidled, högre profil och stor runt paddel för att kränga runt betet i en mer rullande rörelse. Nedan ser ni resultatet på vad som kan hända med 18cm och 65g. En bassängfilm kommer förhoppningsvis finnas tillgänglig inom ett par dagar. 


Mvh

Benny

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s